Sjusjøen Skimarathon 2024 – tidenes beste renn

Da er 2024 rennet over og vi kan se tilbake på tidenes beste gjennomførte renn. Med over 470 deltagere er vi svært fornøyde. Det motiverer idrettslaget at så mange tar turnen til Sjusjøen og at så mange bidrar på dugnad for at dette skal gå så smertefritt som mulig. Vi har noen deltagere også Tyskland, Japan og Danmark så vi kan vel snart kalle oss et internationalt renn.  

Velkommen tilbake til neste år.

Sjusjøen Skimarathon 2023 – en suksess

Takk til alle løpere og til de som stilte opp og bidro til at dette ble den beste Sjusjøen Skimarathon ever. Over 500 deltagere er en solid oppgang fra i fjor, og viser at rennet er attraktivt og passer for de fleste.

Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra våre deltagere om blide løypevakter og flott service på matstasjoner. Det er noe vi skal fortsette med: alle skal ha en fantastisk skiopplevelse hos oss. Er gledelig at ungdomsgruppa vår som jobbet i målområdet med brikker og drikke fikk vi så flotte tilbakemeldinger.

Rennet er tilpasset både proffe, uproffe og barn på alle nivåer. I nypreparerte løyper ble bestetid på solide 1:55:27. I skicrossløypen nede på stadion koste masse barn seg med ski og noe godt i kafeen.Gratis deltagere og premie til alle.

Vi gleder oss til neste år og til å skape en ny fantastisk skidag for store og små. Alle er velkommen.

Sjusjøen Skimarathon 2022

Da er årets renn 2022 historie

Tusen takk til deltagere, frivillige, publikum og alle som stilte opp og endelig skapte liv og et skikkelig skirenn igjen. Av de nesten 300 deltagere på start var det Olaf Talmo NTNUI og Julia Victoria Berg, Leksvik IL som dro dro av gårde med seirene på på den klassiske Helmaratonen. På fristildistansen var Herman Brustad fra Heggedal raskeste løper. Ellers finner vi mange sterke prestasjoner i dagens resultatliste. 

Ønsker alle velkommen tilbake til ny og fortrinnsvis et arrangement i fullskala med aktiviteter og renn for elite, trim, barn og hele familien i 2023. Skihilsen rennleder Håvard Selbæk og resten av arrangørteamet i Søre Ål il

Sjusjøen Skimarathon 2020

Årets renn ga forhåpentligvis minnerike opplevelser til alle deltagerne. Som de 2 foregående årene sto heller ikke værgudene på vår side med snø, tåke og vind inne i fjellet. Nærmere 1 000 deltok på årets arrangement inkludert årets nyhet familierenn. Av 848 påmeldte i det ordinære rennet var det 781 startende og imponerende 754 som fullførte sin distanse i uværet. Dagens kanskje beste innsats sto Sofie Heremanns fra Belgia seg av som fullførte lengste distansen på i overkant av 5 timer. Herlig og at årets renn viser bredde og elite sammen. I familie og barnerennet var det nærmere 100 deltagere der det og var skileik, aktiviteter og grilling av pølser i DNB campen. 

Vinnere av den gjeveste klassen 42,2 kilometer i klassisk ble for damene landslagsløper Lotta Udnes Weng fra Nes Ski på tiden 2.22.23 hele 14 minutter før neste dame. Blant herrene ble det Jørgen Lippert fra Trøsken som dro seieren i land. Tid 2.09.48. Ulrik Måbø som representerer Hamar SK sto nok en gang øverst på pallen på den lengste fristildelen med tiden 1.58.53. På kvinnesiden ble det Welja Kong fra Kina, nå bosatt på Lillehammer  for å kunne trene mot OL 2022 som dro i land seieren med tiden 2.09.20.

Årets kortdistanse 21,1 kilometer gikk i en noe mer human trase en de 2 foregående år. Vinnerne her ble Tobias Gomo, Oppegård og Pernille Gullikstad fra arrangørklubben Søre Ål il i klassiskdelen og Øystein Ulekleiv, Dombås og LI yu, Kina og Lillehammer SK i fristil. 

Over 270 på startstreken i Søre Ål runden 2019

Selv om værguden også i år ikke helt var på vår side med både snø, regn og tåke underveis var det over 270 som stilte på startstreken i årets renn med mange gode prestasjoner som fremgår i resultatlista. Blant klassikerne i herreklassens 40 km var det Kjetil Andre Bjerkreim fra Nesbyen som hadde raskest tid foran Kjetil Tyrom Team Parketpartner/Follebu il og Oddvin Offigstad fra ØTI. I dameklassen var det Inger Hegstad Krûger som var raskest, mens fristilklassene ble vunnet av Ulrik Måbø og Maren Wangensten

Største deltagerklubb var roklubben Berliner Roder- Club fra Tyskland. Gøy att de tok årets renn som en utfordring med mange løper både på 16 og 40 kilometeren. Sporty!  

Tusen takk til deltagere, publikum og dugnadshjelperne fra arrangørklubben.

Velkommen tilbake i 2020 – samme helg samme sted!!  

Søre Ål runden 2018 er historie

Årets renn ble nok et av de hardeste rennene på flere år for de av de 284 påmeldte som startet. Med løse løyper, snøvær og vind ble det en hard runde for de fleste og resultatlisten for årets Søre Ål runden 2018 viser en vinnertid på 40 klassisk på 2.19.56. Dette forteller det meste om dagens forhold. Vinneren var Øyer/Tretten løperen Oddvin Offigstad foran Stian Jølstad og Espen Harald Bjerke. For damene var det evigunge Hege Skari som igjen dro inn en seier i løpet på 2.47.16, foran Martine Korslund og Anne Storslett.

I årets NYHET 40 km fristil fosset Søre Ål ILs egen Vemund Ravnborg Gurigard gjennom løypa som førstemann. Stine Olsen Kirkevik var raskeste dame på denne distansen. Føret for skøyterne var spesielt utfordrende i år med mye løs snø i løypene så det er imponerende av Gurigard å få dagens beste tid med 2.14.39 under de rådende forhold..

Den nye  traseen fikk mye lovord. Med flere stakepartier og en hard knekker på slutten får man både testet stake og motbakkeferdighetene. Sjøl om mange kom sjanglende over mål kom humøret raskt tilbake etter en kopp med fersk suppe  fra Lucky mat Natrudstilen.

Arrangøren vil nå ta en evaluering av årets renn og håper å kunne ønske deg velkommen tilbake til Sjusjøen og Natrudstilen i 2019.

Søre Ål runden 2017 er historie

Da er Søre Ål runden 2017 gjennomført med herlig føre og mange fornøyde deltagere. Pga. lite snø ble årets trasee forkortet og gikk 2 runder på 20 kilometer. Seieren i årets løp gikk til  Vetle Christiansen, Åsen il og Anne Hørsand, Ilseng il .

Her finner du resultatene fra årets renn. 

Etter mange år med nærmere 500 deltagere med toppåret 2013 med 920 på startstreken var årets deltagelsen på 186 løpere en skuffelse for arrangøren Søre Ål il. Det vil nå bli en evaluering om videreføring av rennet etter årets 30 års jubileumsrenn. Vi håper på å kunne arrangere rennet også i fremtiden, men noen endringer må til.

Forhåpentligvis kan vi ønske dere velkommen tilbake til oss og i 2018.

Tilbake