Langrennsgruppa har som formål å gi tilbud innen langrenn for barn og ungdom tilknyttet Søre Ål. Treningene har fokus på lek, samhold, mestring og individuell oppfølgning.

Se her hvordan vi trener

I Søre Ål IL tilbys langrennstrening for barn fra høsten de starter på skolen og opp til senior. Oppstart er i uke 42 og sesongen varer frem til overgangen mars/april.

Hovedfokuset er å ha det gøy på trening og oppleve skiglede sammen med gode venner, i trygge rammer og et godt sosialt miljø.

Rennkalender 2024

Prioriterte skirenn er lagt inn i rennoversikten under.

Eventkalender 2024

Kort info om grupper og treningstider

Aktivitetsgruppene for langrenn er inndelt på alder. Treningene for barn i 1.-6. klasse er hovedsakelig foreldredrevet, med innslag fra noen av klubbens eldre løpere (ungdommer, juniorer og seniorer). Ungdomsgruppa for løpere mellom 13-16 år deltar i et treningssamarbeid med våre naboklubber, der de får sportslig oppfølging fra innleid trenere.

Treningstider:

Informasjon om treninger med mere legges ut på Appen Rubic – LagetMitt (du får tilgang når det melder deg in) og Facebook (se lenke under).

Facebook - Søre Ål IL Langrenn

Utstyr

For de minste (dvs. 1.-2. klasse) er det tilstrekkelig med ett par klassisk- eller kombiski og ett par staver. Barna er veldig glad i å begynne å skøyte etterhvert som de får litt fart på skiene. Når barna blir eldre blir det også mer fokus på skøyteteknikk i treningen, og da kan det være en fordel med rene skøyteski og staver som er noe lengre (ca 10 cm) enn staver som brukes til klassisk.

En skøyteski er vesentlig kortere enn klassisk- eller kombiski, og skøyteski er også stivere. Det er utrolig viktig at skien er stiv nok, slik at den blir stabil. Hvis skien er for myk så går den nedi underlaget på midten, og da blir skien litt vinglete og skiopplevelsen dårligere. Ett par kombisko kan fungere bra for barn t.o.m 6. klasse. Trenerne kan gi råd om valg av ski og smøring.

Brukt utstyr kan kjøpes/byttes på Søre Ål siden:

Facebook - Salg/Bytte/Kjøp

Og det legges stadig vekk ut brukt utstyr på Finn.no.

Finn.no

Lillehammer Sport kommer også med gode tilbud på skiutstyr hvert år. Det blir handlekveld for Søre Ål IL i forkant av Miljøsamlingen (uke 45 eller 46).

Lillehammer sport

Søre Ål – Aktivitetspark

En viktig arena for våre treninger er vår nye aktivitetspark. Parken gir barna mulighet for mestring og morsomme treninger man ikke finner i andre anlegg.

Kontaktpersoner

1-6 kl.

  • Erik Stange
  • Tlf: 458 72 737

13-14 år

  • Kari Kittelsen
  • Tlf: 922 16 541

15-16 år

  • Håvard Sælbek
  • Tlf: 413 22 521

Nyheter – blogg