Vår start

Søre Ål idrettslag ble offisielt stiftet i 1944, men ble opprinnelig etablert som Søre Ål Skilag 10. mars 1927. Søre Ål Skilag ble lagt ned da krigen brøt ut i Norge som en protest mot nazistenes idrettsorganisasjon, men gjenoppstod som Søre Ål idrettslag mot slutten av krigen.

Vi vokser

Idrettslaget tilbyr aktivitet innen langrenn, hopp/kombinert, skøyter, fotball og allidrett/idrettsskole til barn og unge. Idrettslaget har lengst tradisjoner innen langrenn og hopp, mens fotball (2019) og skøyter (2020) er nye idretter. Idrettslaget har i dag nærmere 600 medlemmer, derav over 350 barn og unge i alderen 5 til 18 år som deltar ulike aktivitetstilbud. I tillegg har idrettslaget en treningsgruppe for voksne som hovedsakelig trener med Birkebeinerrennet som mål.

En ny stjerne

Søre Ål IL er et breddeidrettslag, men har gjennom historien bidratt til å utvikle flere utøvere på øverste nasjonale og internasjonale nivå. De tre mest profilerte utøverne som har representert Søre Ål IL er langrennsløperen Brit Pettersen Tofte, kombinertløperen Mikko Kokslien og skihopperen Robert Johansson. Alle disse tre utøverne kan vise til resultater på øverste internasjonale nivå.