Skøyter

Liker du å gå på skøyter? Da har vi et tilbud som passer alle og som skaper ferdigheter på skøytebanen.

Hovedfokuset er kortbaneløp, men tilbudet passer for alle som vil forbedre sine skøyteferdigheter. Det legges vekt på mestring via lek og samhold.

Hva er kortbaneløp på skøyter?

Kortbane er en fartsfylt og publikumsvennlig slektning av vanlig hurtigløp på skøyter, men utøves på en ishockeybane. Konkurransene foregår på en bane som er 111,12 meter lang og man konkurrerer på distanser fra 111 til 1500 meter, samt stafetter på opptil 5000 meter.

Det konkurreres etter førstemann-til-mål prinsippet, og tidene spiller ingen rolle. Hvert heat har vanligvis mellom 4 og 6 utøvere, og det er vanlig at de to beste i hvert heat går videre fra kvalifisering til finaler.

Våre gode venner i Trondheim Kortbaneklubb hadde et flott innslag om kortbane og klubben deres hos NRK for noen år tilbake:

Krav til utstyr

Deltakerne må ha hjelm og stille med godt slipte skøyter. Vi har noe skøyter som kan lånes. Avtal dette på forhånd.

Rekrutt- og juniortreningene foregår på kortbaneskøyter.

Treningstider og sted

Treningene foregår hovedsakelig på søndager mellom kl. 10-12 i Ungdomshallen. Når det blir uteis, vil vi antagelig også ha aktiviteter på Sportsplassen. Treningene annonseres i Rubic og diverse informasjon legges ut i Facebook-gruppen –  klikk her.

Skøyteskolen har for tiden bare har en trener. Derfor deles treningstiden på søndager inn i t grupper, hvor det noe overlapp mellom tidene slik at alle kan få mest mulig istid. Alle er velkomne til å være med hele perioden, så lenge man forholder seg til retningslinjene. Hvis foreldre vil hjelpe til er det bare å si ifra.

Gruppe 1: Skøyteskole 10:00-10:45

Skøyteskolen er for nybegynnere i aldersgruppen ca. 6-9 år. For å ha glede av kurset er det en fordel å ha noe erfaring på skøyter.

  • Det legges vekt på lekbaserte øvelser som gir en allsidig opplæring i grunnleggende ferdigheter på skøyter, slik som gang forover, bakover, sving og brems.
  • Si ifra dersom noen som er helt nybegynnere ønsker å delta, ettersom vi da må tilpasse opplegget litt.
  • Deltagere som ikke skal delta i i gruppe 2 kan fortsette med egenaktivitet på indre bane dersom foreldre er med og passer på.

Gruppe 2: Rekrutt og junior 10:45-12:00

Dette er en gruppe for de som tidligere har vært gjennom skøyteskolen, eller som fra før har en del erfaring.

  • Det blir mer fokus på skøyteteknikk, men også en del lekbaserte øvelser., fordi kortbaneløp er en actionpreget idrett med store krav til koordinasjon og generelle skøyteferdigheter.
  • Gruppa er også er velkomne på skøyteskolen fra kl. 10.
  • Det skal brukes kortbaneskøyter, evt. lengdeløpsskøyter uten klappfunksjon.
  • For de største begynner man også å trene litt i forhold til fysiske egenskaper som utholdenhet i skøytestilling ved å gå flere runder, intervaller osv.

Kontaktperson

Er det noe du lurer på, ta kontakt med Christian Fæste

 

Nyheter fra Skøyter