Sjusjøen Skimarathon 2024

Løypekart for 2024 ses under. Er samme som 2023. 

Men, vi oppfordrer alle til å studere løypekart og løypa før start skulle det bli noen justeringer. Det vil være mønepanner i alle kryss og personell i «kritiske» løypekryss.

På kroksjøen etter 23 kilometer vil det være bemannet mellomtidspost. Der blir og løpere som har brukt over 2 timer og 30 minutter tatt ut av løpet. 

Løypekart Sjusjøen Skimarathon 

Sjusjøen Skimarathon 42,2 km 

Ut fra stadion følger løypa «lysløype» frem til turløypa som følges bortover og opp i lett stigning før det går lett nedover til Moste. Her tar den til høyre og går i variert stigning frem til Ljøsheim. Herfra er det svakt nedover før den går i lett kupert terreng frem til Birkebeinerløypa. Denne følges bratt opp og over midtfjellet og ned til krysset ved Midtfjellkoia der det og er servicestasjon. Her svinger løypa til høyre «Gjesbusåsrunden» der det er en bratt stigning opp til Gjestbusåsen.

Etter nedkjøringen fra Gjestbusåsen er det et lengre stakeparti forbi mellomtidsstasjonen ved Kroksjøen, videre ned til Birkebeinerløypa over fjellelva og ned til Sjusjøvannet.

Fra Sjusjøvannet er det lett stigning og stakepartier frem til servicestasjonen på Rømåsen. Deretter fortsetter løypa oppover til det høyeste punktet på Mostefjell. Derfra er det en bratt utforkjøring før det går jevnt nedover langs «Mostevegen».

Løypa avsluttes i kupert terreng langs samme løype som i utgangen og frem stadion i Natrudstilen.  

Sjusjøen Skimarathon 21,1 km

21 kilometere følger den lange løypa (se beskrivelse over) frem og forbi Ljøsheim og ned til løypekryss mellom vannet Grunna og Kopnagl. Der skiller løypene lag og halvmarathonløypa går i slakt terreng oppover til Kopnaglkrysset.

Derifra følges Mostevegen nedover til Moste og løypa avsluttes i kupert terreng langs samme løype som i utgangen og frem til stadion på Natrudstilen. 

Tilbake