Veibeskrivelse til Sjusjøen Skimarathon

Følg RV 216 fra Moelven eller Lillehammer opp til Mesnali og videre opp til infosenteret for Sjusjøen Arena Natrudstilen – her tar du inn til høyre og følger veien helt frem til Sjusjøen Arena – Natrudstilen. 

Rennkontor

Rennkontoret er ved start på Sjusjøen Arena Natrudstilen og har åpent fredag 09. februar klokken 19:00 – 20:00 og på renndagen fra klokken 09:00. Alle påmeldte får tilsendt SMS før løpet med oppdatert informasjon. 

Rennreglement

Rennet arrangeres etter Norges Skiforbunds rennreglement.

Parkering

Parkering blir belastet automatisk ved innkjøring på stadion og kan betales via app eller på nettsiden til apcoa Flow  – følg anvisninger og skilting angående betaling. 

Premieutdeling

Premieutdeling foregår inne i hallen etter rennet. Klassevis premiering. De 3 beste tidene i herre og dameklassen på helmarathondistansene får gavekort til følgende verdi

– 42 km klassisk seedingsrenn: 1 pl. kr. 3 000,- 2 pl. kr. 2 000,- og 3 pl. kr. 1 000,- 

– 42 km fristil: 1 pl. kr. 1 500,- 2 pl. kr. 1 000,- og 3 pl. kr. 500,-

I tillegg blir det 1/3 del klassevis premiering der nr. 1, 2 og 3  i hver klasse premieres ved opprop. Premiene er fra lokale produsenter og leverandører. Utover det henter deltagere som premien sin på egen plass i hallen.

For det laget/teamet med flest totale deltagere på distansen 21 og 42 kilometer tilfaller en gavepremie gitt av Visit Sjusjøen. Premien er et døgns opphold på Birkebeinerbakken Lodge med plass for inntil 25 personer.

Cafe/servering

Det blir kafe inne i hallen med servering av suppe, vafler, kaker, kaffe, mineralvann, frukt, smoothies mm.

Alle løpere får servert Gratis suppe inne i hallen ved fremvisning av startnummeret. Cafeen er åpen fra 09:00 på renndagen. 

Løype/smøretips fra Swix

Vi oppfordrer alle til å studere løypekart og løypa før start. Det vil være mønepanner og blinkende retningslys i alle kryss og personell i «kritiske» løypekryss.

På kroksjøen etter 23 kilometer vil det være bemannet mellomtidspost. Der blir og løpere som har brukt over 2 timer og 30 minutter tatt ut av løpet. 

Løypa er skiltet og merket fom 3. februar – ligger og ute som stravasegment. Pga. små løypeendringer er den endelige distansen på helmarathon noe over 43 kilometer.

Oppdatert 09.02 smøretips fra Swix 

Mat- og drikkestasjoner

Det er drikkestasjon på 1 Ljøsheim etter 9 km, 2 Midtfjell etter 17 km og 5 Moste etter 39 km. På stasjonen 3 Kroksjøen etter 23 km og Stasjonen 4 Rømåsen etter 29 km serveres og kjeks, bananer og vestlandslefse.

På alle stasjoner serveres Fuel of Norway Sportsdrikk.  På Stasjonen 4 og 5 serveres det og cola og vann.

Alle deltagere får drikke ved målgang og kan og få servert Sjusjøen Skimarathons egen erterkålsuppe inne i hallen. 

Dusj/garderobe

Det blir tilgang til dusj/garderobe i hallen på stadion.

Stilart/seeding

Stilart er fristil og  klassisk med selvseeding når du melder deg på. Den klassiske helmarathondistansen er og seeding til Birkebeinerrittet og Vasaloppet. Oppgi din ID ved påmelding. 

Starttider

Det er foreløpig satt opp følgende starttider:

Klassisk helmarathon pulje 1 kl 11:00 Pulje 2 kl. 11:05 Pulje 3 kl. 11.10 Pulje 4 kl. 10:40

Fristil hel- og halvmarthon felles kl. 11:30 og klassisk halvmarathon kl. 11:40

Sperretid

Løpere som ikke har passert Kroksjøen – 20 km til mål innen 2 timer og 30 minutter etter sin start vil bli tatt ut av løpet. 

Jury

Rennleder, TD og løypesjef.  

Offisielle resultatliste 

Blir lagt ut fortløpende.

Tilbake